S obzirom da se s njima vrlo često susrećemo, u našoj privatnoj praksi sportskim ozljedama pristupamo s velikim interesom i pozornošću. Sportska fizioterapija uključuje prevenciju od ozljeda, procjenu i adekvatno tretiranje ozljeda. Sportska fizioterapija namijenjena je svim dobnim skupinama i svim razinama, od rekreativaca do profesionalnih sportaša.

Naši fizioterapeuti u suradnji s pacijentima koji su aktivno uključeni u sportske i rekreacijske aktivnosti, ne samo da kroz odgovarajuću terapijsku metodu pomažu pacijentu u što je moguće bržem oporavku od ozljede, nego mu pružaju edukaciju i programe, dajući mu savjete o sigurnom vježbanju i sudjelovanju u sportu, a sve s ciljem preveniranja nastanka same ozljede,.

CILJEVI SPORTSKE REHABILITACIJE

Kod sportske rehabilitacije naš primarni cilj je omogućiti pacijentu sportašu potpuni oporavak nakon ozljede ili operacije te prevencija daljnjih ozljeda, ali i ponovno zadobivanje i održavanje snage i kondicije, fleksibilnosti i izdržljivosti. Cilj je vratiti Vas vašem sportu u što je moguće kraćem vremenu, prvenstveno zaštitom ozlijeđenog područja, smanjenjem upala i otoka u ranoj fazi ozljede, te postepenim radom na povećanju fleksibilnosti, snazi, izdržljivosti, osjećaja za položaj vlastitog tijela u prostoru i na ispravljanju mišićne nestabilnosti kako biste bili zaštićeni do povratka vježbanju i sportu.

LIJEČENJE I REHABILITACIJA SPORTSKIH OZLJEDA

Ozljeda tetive, ligamenta, mišića, mekog tkiva, ozljeda zgloba ili živaca je česta kod profesionalnog bavljenja sportom, ali i kod rekreativaca. Tijekom liječenja fizioterapeut će vas voditi kroz sve faze rehabilitacije. Ako se vratite u sport prerano ili ne dovršite program rehabilitacije do kraja, to može rezultirati daljnjim ozljedama ili oštećenjem.

Sportska fizioterapija može uključivati ​​i nešto raniji povratak na sportske treninge kroz izradu rasporeda i određivanje intenziteta vježbanja, preporuku specifične opreme, podupiranje, kinesio taping, savjetovanje o kardiovaskularnom fitnesu i poboljšanje ukupne izdržljivosti.

Kod nas ćete dobiti individualni pristup, osmišljavanje i provođenje adekvatne terapije s obzirom na vašu ozljedu, preveniranje daljnjih ozljeda i izradu programa vježbanja. Naši fizioterapeuti pomoći će vam ostvariti dugoročne rezultate u što je moguće kraćem vremenskom razdoblju, brinući pri tome o vašoj sigurnosti. Uz aktivno sudjelovanje u oporavku, vrlo brzo ćete se vratiti onome što volite!

"Zdravlje je najbitnija stvar u životu!"

Kontaktirajte nas za rezervaciju termina.

Adresa

Bruna Bušića 18
Sućidar
21000 Split
Splitsko-dalmatinska županija

Radni dani

Pon-Pet 8:00 - 20:00
Subota po dogovoru
Nedjelja i blagdani Ne radimo

Brzi kontakt

021 771 628

Društvene mreže